Blog

8 spørgsmål du skal stille dit kommende softwarehus

Din virksomhed har fokus på digital værdiskabelse, og I får snart brug for specifikt software, som kan understøtte jeres forretningsmodel. Så I er på udkig efter et kompetent udviklingshus til at hjælpe jer med opgaven. Hvordan kan du sikre, at I vælger den rigtige virksomhed blandt mange? I har nemlig ikke brug for den billigste. I har brug for en samarbejdspartner, som kan sikre jer den største forretningsmæssige værdi, og levere til tiden.

Derfor har vi samlet 8 spørgsmål, du kan stille for at blive klogere på udviklingshusene:

1. Hvordan sørger I for, at jeg bruger ressourcerne der hvor det giver mest værdi?

Det nemmeste er at levere alt det, kunden beder om. Men det bliver dyrt i længden, og resultatet bliver for det meste noget rod. Du har brug for en leverandør, som kan udfordre det, I selv har tænkt, og som ikke ukritisk gør alt, hvad du beder om. Lyt efter om leverandøren kan hjælpe dig med at prioritere opgaverne, så de skaber maksimal forretningsmæssig værdi for jer.

Du har brug for en leverandør, der tør sige nej.

 

2. Hvordan håndterer I at noget går galt undervejs? Bed om eksempler

Der er altid noget, der ikke går som man regner med, i en udviklingsproces. Uanset hvor dygtig en leverandør du finder, og uanset hvor dygtig du selv er, så opstår der udfordringer, ingen havde kunnet forudse. Det er ekstremt vigtigt for jer at kunne arbejde sammen med leverandøren om at løse problemerne og komme videre. Det er lige så vigtigt at I får besked, så snart der opstår problemer.

Du har brug for en leverandør, der tør fortælle dig, hvordan det reelt går med projektet.

 

3. Hvad forventer I af os som kunde?

Et digitalt udviklingsprojekt kan ikke bare outsources til leverandøren, så I slipper for at bruge tid på det, før det er færdigt. Det kræver engagement at skabe succesfulde softwareløsninger, og ofte fra de folk hos jer, som har allermest travlt med driften. I skal hele tiden træffe beslutninger og prioritere, og fortælle leverandøren så meget som muligt om jeres forretning. En god tommelfingerregel er faktisk, at du selv skal afsætte lige så meget tid til projektet, som du køber hos en leverandør.

Du har brug for en leverandør, der insisterer på at du deltager.

 

4. Hvor gode er I til at holde fast på jeres medarbejdere?

Noget af det vigtigste i digitale projekter er kontinuitet. Udviklingsteamet kommer til at kende din forretning indefra og ud, for det er sådan man effektivt skaber velfungerende software. Find ud af om leverandøren har lav medarbejderomsætning og høj anciennitet.

Du har brug for en leverandør, der kan holde på sine dygtige medarbejdere.

 

5. Kan vi komme til at tale med nogen af dem, I har gennemført lignende forløb med?

Det skal være nemt for en leverandør at pege på referencer, som vil være gode for dig at tale med. Det er også vigtigt at leverandøren virker interesseret i, at du kontakter deres tidligere kunder. Det siger sig selv hvorfor, ikke? Hvis et udviklingshus skaber gode resultater, er det let for dem at finde gode referencer til dig.

Du har brug for en leverandør med masser af tilfredse kunder.

 

6. Hvordan forbedrer I løbende jeres processer?

Der findes ikke en skudsikker opskrift på, hvordan man gennemfører succesfulde udviklingsprojekter. Til gengæld er der masser af processer - mange gode og nogle dårlige, som kan bruges i forskellige typer af projekter. Derfor skal man kunne tilpasse sig; lære af sine fejl og udnytte de muligheder, som dukker op. Find ud af om leverandøren konstant arbejder seriøst med at forbedre sine egne arbejdsmetoder.

Du har brug for en leverandør, der tør blive klogere undervejs.

 

7. Hvordan arbejder I sammen med vores egne it-folk og andre leverandører?

Software har typisk integrationer med - og er afhængig af - mange andre løsninger. Det kan være jeres egne, offentlige services eller software fra andre leverandører. Eller måske har I selv et team af it-folk, som er vigtige for projektet. Vil din leverandør kunne arbejde positivt og ansvarligt sammen med både dine it-folk og andre leverandører? Dine forskellige løsninger skal fungere optimalt sammen, og derfor er du afhængig af, at de ansvarlige mennesker er gode til at samarbejde.

Du har brug for en leverandør, der skaber samspil.

 

8. Hvordan involverer I brugerne i udviklingsarbejdet?

Software skal give mening for brugerne og understøtte deres arbejde. Tiden er løbet fra løsninger, som kræver timevis af kurser for at blive brugt i det daglige arbejde. Derfor skal brugerne involveres helt fra starten, og man skal tage udgangspunkt i, hvordan folk arbejder - ikke hvordan man tror eller ønsker at de gør det. Lyt efter om leverandøren har velafprøvede metoder til at inddrage brugerne i projektet.

Du har brug for en leverandør, der tager brugerne alvorligt.