Nyhed

Nordjysk løsning vinder pris

Selvbetjeningsløsningen ”Book en byggesagsbehandler” i Hjørring Kommune har netop vundet Dommernes Specialpris på konferencen Offentlig Digitalisering 2016.

Løsningen er baseret på Ditmers digitaliseringsplatform DitmerFlex og gør det muligt for borgerne at booke et møde med en byggesagsbehandler på kommunens hjemmeside.

”Med løsningen kan man allerede inden, man går i gang med sit byggeprojekt, booke et møde med en byggesagsbehandler. På mødet kan man få vejledning til sit byggeprojekt og blive guidet i forhold til lovgivning og ansøgningsprocedurer. Dermed bliver det enklere at skulle i gang med ansøgningsprocessen,” siger teamleder Torben Frandsen fra Team Byggeri og Natur i Hjørring Kommune.

 

Kortere behandlingstid

I Hjørring har resultaterne med den prisvindende selvbetjeningsløsning været til at føle på.

”I kommunens byggesagsafdeling har den personlige forhåndsdialog givet færre forvirrede borgere og flere gennemarbejdede byggeansøgninger og dermed en kortere behandlingstid på de enkelte byggesager,” siger Torben Frandsen.

Prisuddelingen var åben for alle offentlige virksomheder og institutioner og er et initiativ fra Digitaliseringsstyrelsen, Danske Regioner, KL, Djøf, Rambøll, KMD og In2media. Udover Dommernes Specialpris vandt Hjørring Kommune også Velfærdsprisen for projektet Sensorbleer.

Vil du vide mere om DitmerFlex?

LÆS MERE HER