Ditmers udvikling af en digital løsning til politiske udvalgsmøder blev startskuddet til FirstAgenda – en succesfuld, selvstændig virksomhed inden for Meet Tech.

Idé

Mødestyring på iPads

I 2010 fik Morten Ditmer, CEO fra Ditmer en idé – han ville bygge et iPad-værktøj, som byrådsmedlemmer kunne bruge i forbindelse med møder i byrådet. Det skulle erstatte de høje stakke af papirer, som hobede sig op på mødebordene. ”Dengang kunne man ikke købe iPads på det danske marked endnu. Det kunne man til gengæld i USA. Så med hjælp fra bekendt, der strandede i New York på grund af en askesky fra vulkanen Eyjafjallajökull i luftrummet over Europa, fik jeg importeret et par iPads, og gik i gang” fortæller Morten Ditmer. Det blev snart til et selvstændigt produkt, som Ditmer navngav eDagsorden: En cloudbaseret Saas-løsning (Software As A Service), som blev taget i brug af Guldborgsund Kommune i 2011. eDagsordens kundebase voksede hurtigt, og imens udviklede et specielt Ditmer-team videre på produktet. I 2015 var alle 5 regioner blandt kunderne, sammen med 40 kommuner og en håndfuld private virksomheder.

Spin-off

FirstAgenda bliver til ny virksomhed

Da eDagsorden så hurtigt opnåede succes, besluttede Ditmer at etablere det som selvstændigt selskab. Den særlige og skalerbare forretningsmodel skulle have sit eget set-up, og blev etableret som selvstændigt selskab i 2015, hvor Kasper Lyhr blev ansat som CEO: ”Jeg blev nysgerrig på produktet, fordi det havde en usædvanligt loyal kundebase. Det er ikke ofte at man at andelen af opsigelser på software er så lav, så jeg tænkte; der må være noget her”.

Siden 2015 har FirstAgenda haft vokseværk, tilføjet nye produkter til porteføljen og vundet adskillige priser for sin innovative softwareløsning. Et af de tydeligste beviser på deres evne til at forretningsudvikle er de mange forskellige kundetype: ”Nu er vi relevante til alle typer af møder, ikke bare politiske udvalgsmøder. Det tekniske fundament, som Ditmer havde skabt, har gjort det let for os at skalere vores løsning. Det har fra begyndelsen været cloudbaseret, med en solid økonomi og en god brugergrænseflade. Vi havde ikke kunnet få succes så hurtigt, hvis det ikke havde været for de tre faktorer” siger Kasper Lyhr.

Interesseret i at vide mere om hvilke services Ditmer leverer?

Ditmer Services

Ditmer er integrationspartner for FirstAgenda

Ditmer er nu leverandør for FirstAgenda på specifikke konsulentydelser og udviklingsopgaver. Blandt andet mange af de integrationer, som FirstAgenda har brug for. ”Vi har gang på gang valgt at arbejde sammen med Ditmer, fordi den effektivitet, vi har fået ud af det, ikke kunne matches af andre leverandører. Man kan måske finde noget til en billigere pris, men så får man også kvalitet derefter”, siger Kasper Lyhr. Ditmer har blandt andet været leverandør af UX-løsninger API-projekter og pre-development på nye produkter. De to virksomheder overlapper også hinanden på Meet Tech området, fordi Ditmer med tiden har udviklet mere mødesoftware. Agenda Management er software til offentlige og komplekse organisationer, og det integrerer blandt andet med FirstAgenda – selvfølgelig.

"Vi har gang på gang valgt at arbejde sammen med Ditmer, fordi den effektivitet, vi har fået ud af det, ikke kunne matches af andre leverandører"

Kasper Lyhr

CEO i FirstAgenda

FirstAgenda – førende på et marked med enormt potentiale

Fremtiden for FirstAgenda følger den digitale udvikling. Som Kasper Lyhr siger; ” Det, vi er gode til, er at skabe bedre møder gennem teknologi. Vi udfordrer hele tiden os selv og vores kunder i forhold til, hvad der er muligt. Vi bruger AI, machine learning og talegenkendelse, efterhånden som det bliver avanceret nok.” Kernen i deres forretning er at udnytte de nyeste teknologier, og finde ud af, hvordan software og hardware kan spille sammen. Denne vision – sammen med solid kundebase af både små og store virksomheder – er én af grundene til at de i 2017 kunne opnå en ventureinvestering på 18 millioner kr. fra Vækstfonden: ”FirstAgenda har formået at være et skridt foran markedet og har udviklet en teknologi, der kan vise sig at være begyndelsen på en helt ny adfærd omkring det at holde møder. Gennem brug af machine learning åbner de op for et enormt effektiviseringspotentiale og løser en daglig udfordring, som medarbejdere i mange lande genkender. Der er således store internationale muligheder, og de første spadestik på det amerikanske marked er allerede taget,” sagde investment director i VF Venture om investeringen i december 2017.