Menu Created with Sketch.
Close Created with Sketch.

LetDialog – sikker SMS

Chat eller skriv direkte med borgerne – samtidig med at du lever op til kravene for samtykke og GDPR.

Dialog

Invitér faggrupper og borgere til at chatte via LetDialog. Sådan opnår du bedre samarbejde og sagsbehandling.

Sikkerhed

Dialogen med borgere og kolleger er både lovlig og sikker – også for personfølsomme data.

Brugervenlighed

Brug LetDialog på alle devices, og skab en personlig dialog med borgere og kolleger på distancen.

Samtykke

Mulighed for indhentning af samtykke med NemID, og besked ved udløb af samtykker.

Overblik

Alle dine dialoger på ét sikkert sted, og teamlederoverblik over den samlede indsats.

Effektivtet

Nem journalisering af dialoger, og simpel overdragelse til kolleger – altid med dit samtykke.

5

Har du brug for en lettere måde at kommunikere med og omkring borgerne i din kommune?

Med LetDialog kan du styrke den samlede indsats og forbedre borgernes oplevelse af sagsbehandlingen gennem chat – ligesom du bruger SMS i fritiden. LetDialog er ikke platformsafhængig, og kan bruges alle steder.

Download PDF om LetDialog inkl. ofte stillede spørgsmål

5

Vi vil bruge LetDialog til at kommunikere i øjenhøjde med vores borgere på en sikker måde, som ikke var mulig tidligere. Siden idriftsættelsen har vi overvejende fået positive tilbagemeldingerne fra brugerne, som siger, at det er nemt og intuitivt bruge. I vores ungeenhed kan medarbejderne eksempelvis nærmest ikke få armene ned.

 

Morten Hedegaard / Tidl. IT- og Digitaliseringskonsulent

Udviklet til mobile enheder

LetDialog kan bruges i alle sager, der har en borger som omdrejningspunkt. Det er udviklet til brug på smartphones og tablets, fordi mange familier tjekker sms’er på farten. LetDialog gør det overskueligt for borgere at kommunikere med kommunen, uden at skulle logge ind og ud af diverse offentlige systemer.

LetDialog er udviklet af Ditmer sammen med kommunerne Mariagerfjord, Rebild og Frederikshavn, og den første løsning gik i drift i 2015. Siden da har flere kommuner taget LetDialog i brug, og endnu flere er i gang med at teste.

5

LetDialog sikrer bedre samarbejde

Det mobile dialogværktøj har skabt en effektiv dialog mellem borgere og fagpersoner i Rebild Kommune. Blandt andet i børnesager, hvor både familieafdeling, skole, dagtilbud og andre parter er involveret. Hør mere om kommunens brug af LetDialog:

5

Styr på sikkerheden

Al kommunikation med LetDialog er krypteret, og kan kun læses af personer, der har fået adgang. Ingen udenforstående kan altså få adgang til oplysningerne i dialogerne. Du kan også indhente samtykke fra deltagerne i en dialog, før flere personer eventuelt får adgang.

Alle aktiviteter logges, så man altid kan se, hvem der har gjort hvad. I modsætning til almindelige SMS’er  – og NemSMS – bliver data ikke gemt på telefonen. Hvis uheldet er ude, og telefonen bliver gemt eller stjålet, er data stadig i sikkerhed.

LetDialog bruger NemID og samme sikkerhedsmodel som netbanker og Digital Post. Systemets servere er i et dansk ISO27001-certificeret datacenter, så fortrolig data aldrig forlader EU. LetDialog er designet til at overholde GDPR, og både Ditmers processer og hostingcenteret bliver hvert år revideret efter ISAE-3401 og ISAE-3402-standarderne.

5

Med LetDialog kan vi lave kortere og mere effektive indsatser, fordi vi koordinerer arbejdet. Hvis et barn eksempelvis pludseligt har et stort fravær og ikke trives i hverken skole eller hjem, er det vigtigt at både familien, familiekonsulenten og skolen hele tiden trækker den samme vej og ved, hvad hinanden gør, uden at der går unødigt bureaukrati i det.

Familiechef Kit Borup, Mariagerfjord Kommune

5

Med LetDialog får du

  • Et chatsystem med adgang fra alle enheder
  • Hurtig og uformel dialog med borgere og kolleger
  • Gruppechat om sager på tværs af enheder
  • Journalisering af dialoger med få klik
  • Sikre dialoger med fingeraftryks-login

Download PDF om LetDialog inkl. ofte stillede spørgsmål

5

Jeg vil gerne kontaktes