Menu Created with Sketch.
Close Created with Sketch.
29. maj 2015

Minikonference: UX Yourself 2015

Som led i festivalen Internet Week Denmark 2015 lægger Ditmer den 3. juni kl. 8-13 hus til minikonferencen UX Yourself 2015.

Arbejde med User Experience (UX) og de relaterede discipliner Customer Experience (CX) og servicedesign har i en årrække været forbeholdt UX-specialister. I den seneste tid er arbejdet med UX imidlertid blevet bredt ud på tværs af afdelinger og fagligheder, så både forretning, udviklere, supportere og andre arbejder med feltet. Vi vil med minikonferencen tage pulsen på UX i 2015 og sætte fokus på udbredelsen af UX fra at være en faglighed hos enkeltpersoner til at være et fælles mindset for hele virksomheden.

TID OG STED

Tid: Onsdag den 3. juni kl. 8.00-12.00. Frokost og networking 12.00-13.00.
Sted: Ditmer A/S, Søren Frichs Vej 44D, 8230 Åbyhøj

Bemærk: Der er ikke flere ledige billetter til konferencen. 

PROGRAM

08.00: Croissanter, kaffe og the

08.30: Velkomst

08.35: Fælles interview: ”Hvad er vi optagede af lige nu?”
De seks oplægsholdere giver hver især et kort roundup på, hvad der optager dem fagligt lige nu.

09:00: Keynote: “Kill The UX Designer”
Chief Design Officer Benedikt Lehnert // 6 Wunderkinder/Wunderlist (D)

Design er centralt for en succesfuld forretning. Men i mange virksomheder er design stadig noget, der foregår i en silo, hvor det enten handler om at få et færdigt produkt til at se lækkert ud eller at skabe koncepter, der bare sendes videre til ingeniørerne. I sit oplæg advokerer Benedikt Lehnert for, at designere skal bevæge sig ned fra elfenbenstårnet, så de ikke kun designer produkter, men også implementerer design ud i organisationen.

09:30: Oplæg: "How Great UX Plays A Role In Disruption"
Business Developer Peter Gregersen // Danske Bank (DK)

Peter Gregersen fortæller om de UX-mæssige tanker bag udviklingen af den prisvindende app MobilePay og løfter sløret for, hvordan UX spiller en vigtig rolle i den løbende udvikling af den populære løsning, der efterhånden har rundet to millioner brugere.

10.00: Oplæg: “It’s Called Ship, Not Shit”
Co-founder Cat Noone // Liberio (D)

Tanken om Minimum Viable Products har i mange virksomheder skabt en kultur, hvor kvalitet og effektivitet ofres på hastighedens alter. Men mange brands har vist os, at det er essentielt for en virksomheds succes at skabe en brugeroplevelse, som brugerne elsker fra første sekund. I sit oplæg slår Cat Noone et slag for, at virksomheder skal gå væk fra idéen om Minimum Viable Products og i stedet tænke i Minimum Lovable Products.

10:20: Pause

10:50: Oplæg: "How Software Developers Acquire UX Competencies"
Lektor Lars Bo Larsen // Aalborg Universitet (DK)

Med afsæt i erfaringer fra et samarbejde mellem Aalborg Universitet og danske virksomheder fortæller Lars Bo Larsen om, hvordan softwareudviklere kan trænes i at løse UX-opgaver. Lars Bo Larsen præsenterer resultaterne fra træningen, de anvendte metoder, og hvordan metoderne senere blev anvendt af udviklerne. Han beskriver også de indhentede gevinster, omkostningerne og giver en række konkrete anbefalinger. 

11.10: Oplæg: "Disruptive Insights: From Crazy Concepts to Implemented Business Solutions"
User Experience Designer Stine Skaarup // Designit (DK)

Både i store og små projekter kan en dyb indsigt i kunder og brugere skabe fundamentet for at flytte brugeroplevelsen fra ”good to great”. I sit oplæg kommer Stine Skaarup med en række eksempler, hvor forskellige typer disruptive indsigter har spillet en stor rolle i at skabe meningsfyldte, sammenhængende løsninger.

11.30: Oplæg: "UX Through Anthropological Glasses"
Kreativ chef Mikkel Bech // Redia (DK)

Hvad folk siger, de gør, og hvad de rent faktisk gør, stemmer ikke altid overens. Det er ikke fordi, de bevidst lyver. Det handler om, at de taler ud fra deres eget perspektiv. Derfor er det vigtigt at se og forstå i stedet for at spørge folk, hvad de vil have. Det er noget af det, antropologien handler om, og tilgangen er brugt i projektet Fremtidens Digitale Patientindkaldelse, som er omdrejningspunkt for Maria Baun Madsens oplæg.

11.50: Afrunding

12.00: Let frokost og networking

13.00 Slut

OPLÆGSHOLDERE

Chief Design Officer Benedikt Lehnert // 6 Wunderkinder/Wunderlist (D)
Benedikt Lehnert er Chief Design Officer i Berlin-virksomheden 6 Wunderkinder, der står bag appen Wunderlist. Han har i 12 år designet produktoplevelser for millioner af mennesker inden for bl.a. consumersegmentet, healthcare og biotek og brænder for design, der sætter mennesket i fokus. Benedikt tror på, at en mere menneskelig teknologi giver en følelsesmæssig forbindelse mellem menneske og produkt, som i sidste ende understøtter forretningen.

Business Developer Peter Gregersen // Danske Bank (DK)
Peter Gregersen er business developer i Danske Banks MobilePay-team og har fokus på udvikling af nye koncepter, UX og design. Peter var i sin tid med på det oprindelig team bag MobilePay og har arbejdet med mobile løsninger i Danske Bank siden 2007. Han er uddannet cand.mag. i informationsvidenskab og forretningsøkonomi.

Co-founder Cat Noone // Liberio (D)
Cat Noone er designer og fokuserer på at bygge meningsfyldte produkter. Hun er medstifter af den tyske virksomhed Liberio, der gør det muligt at skabe og publicere enkle e-bøger med Google Drive. Hun brænder for de små detaljer, der kan gøre en stor forskel i design og skriver omkring design, tech, startups sideløbende med Liberio. Hun har en baggrund i uddannelsessektoren og har fortsat en stor passion for teknologi i klasseværelset.

Lektor Lars Bo Larsen // Aalborg Universitet (DK)
Lars Bo Larsen er lektor på Aalborg Universitet, hvor han i 15-20 år har forsket i usability, interaktionsdesign og user experience. Han har et bredt samarbejde med danske virksomheder inden for feltet, hvor han blandt andet fokuserer på at tilpasse UX-metoder til agile softwareudviklingsmiljøer. Han er leder af uddannelsen i produkt- og designpsykologi på Aalborg Universitet og er desuden faglig koordinator for netværket Infinits interessegruppe for interaktionsdesign og usability, der tæller over 300 medlemmer.

User Experience Designer Stine Skaarup // Designit (DK)

Stine Skaarup er User Experience Designer i det globale designfirma Designit, hvor hun arbejder med udvikling og design af alt fra komplekse, forretningskritiske systemer til involverende brugeroplevelser. Hun tror på, at UX er nøglen til at skabe langsigtede, strategiske fordele, ikke mindst når mennesket sættes i centrum af løsningen. Hun tror også på, at det bedst mulige interface er intet interface overhovedet.

Hvem er Ditmer?

I digitaliseringshuset Ditmer er vi 70 ildsjæle, der brænder for at udvikle digitale løsninger sammen med kommuner, regioner, organisationer og virksomheder. Vi har 15 års erfaring med at drive små og store it-projekter, hvor vi involverer brugerne og sætter mennesket i centrum fra start til slut. Vil du også være med på Ditmer-holdet? Så send en mail til Toke Dam.