Menu Created with Sketch.
Close Created with Sketch.
13. juni 2016

Onlineværktøj gøder jorden for energiforbedringer

Sammen med Dansk Energirådgivning skal Ditmer udvikle et onlineværktøj, der gør det lettere at få tilskud til energiforbedringer.

I Danmark er det muligt at få offentligt tilskud til energiforbedringer i private hjem, virksomheder eller offentlige bygninger, men mange kender ikke til reglerne eller ansøgningsprocessen omkring tilskuddene. Derfor udvikler Dansk Energirådgivning sammen med Ditmer nu et onlineværktøj, der skal gøre det lettere at søge tilskud og sikre, at alle regler overholdes.

Onlineværktøjet er en ny version af et tidligere værktøj, og målgruppen er installatører og leverandører, som typisk søger tilskuddene på vegne af deres kunder. Forventningerne er store til løsningen, der forventes at gå i drift i november 2016.

Fleksibelt og nemmere

”Vi forventer, at onlineværktøjet er bedre, mere fleksibelt og nemmere at arbejde med end vores gamle system. Dermed skal værktøjet gøre det lettere at søge tilskud til energiforbedringer, hvilket vil være til stor gavn for miljøet. Samtidig tilgodeser værktøjet energiselskaberne, fordi de får dokumentation for besparelserne, hvilket er meget vigtigt,” siger afdelingsleder Lars Mølgaard fra Dansk Energirådgivning.

Projekter, der kan modtage tilskud, kan være alt fra efterisolering til udskiftning af vinduer, ventilationsanlæg eller varmeanlæg. Muligheden for at få tilskud til energiforbedringer udspringer af en aftale, som en række brancheorganisationer inden for el, gas, olie og fjernvarme har indgået med regeringen.

Vil du læse mere?

Vil du vide mere om projektet? Så tag fat på Jan.
Jan Bökstedt
Senior Projektleder