Menu Created with Sketch.
Close Created with Sketch.
31. august 2017

Sig velkommen til de nye praktikanter

Efteråret byder på en masse spændende opgaver hos Ditmer, men også nye ansigter. Vi er så heldige at Aleksander, Jeppe og Jesper har lyst til at slå deres praktikant-folder ved Ditmer i efteråret. Her kan du lære dem lidt bedre at kende. Hjertelig velkommen til jer alle tre :)

Aleksander Konnerup

IKT-ingeniør studerende, 4. semester

Hvem er Aleksander?
Jeg hedder Aleksander, er 22 år gammel og læser til IKT-Ingeniør på IHA. Jeg interesserer mig for film, rejser, svømning og snowboarding (dog lidt sæsonbestemt).

Hvilken retning bevæger du dig fagligt?
Fagligt bevæger jeg mig forhåbentligt hen imod at blive færdiguddannet Ingeniør fra IHA. Desuden lærer jeg også en hel masse om webudvikling i forbindelse med praktikken.

Hvad vil du gerne have ud af praktikken ved Ditmer?
Det jeg håber allermest at lære en hel masse over det næste halve år. Derudover håber jeg også på at have et spændende praktikophold i selskab med en masse dejlige kollegaer.

Hvad har rocket din digitale båd mest på det seneste?
Det er svært at sige præcis – syntes at opstarten her ved Ditmer har rocket min digitale båd rigelig.

Dine tre favorit (digitale) tools du vil dele & hvorfor?
ReSharper
Har stadig ikke styr på alle de smarte ting ReSharper kan, men jeg prøver at lære det. Har gjort brug af ReSharper både på LHA og her til praktikken

Praktikportalen
Selvfølgelig er Praktikportalen en af mine digitale yndlingstools, da jeg kommer til at arbejde med den det næste halve år.

Xamarin
Udviklede som forårets semesterprojekt en app. Dette gav mig mulighed for at arbejde med Xamarin, da vi udgav både til iOS og Android. Føler at Xamarin er forholdsvist nemt at benytte og at det tilbyder en række smarte features.

Du kan fange Aleksander på ako@ditmer.dk

Jeppe Traberg Sørensen

IKT-ingeniør studerende, 4. semester

Hvem er Jeppe?
Jeg er en fyr på 22 år, som er i praktik hos Ditmer i forbindelse med mit studie (IKT) på Ingeniørhøjskolen Aarhus. Kommer fra Randers, men bor nu i Aarhus. Er glad for musik, teknologi (især sikkerhedsaspekter) og fitness. Udover førnævnte, hygger jeg mig især med tv-serier og teambaseret computerspil med venner.

Hvilken retning bevæger du dig fagligt?
Jeg har ikke 100% fundet ud af hvilken retning jeg skal gå i forbindelse med software, men håber mit praktikophold kan hjælpe mig på vej. På nuværende tidspunkt ser jeg både pros og cons ved at arbejde med low- og high-level softwareudvikling, og ved ikke helt hvad jeg synes bedst om.

Hvad vil du gerne have ud af praktikken ved Ditmer?
Udover det førnævnte, ønsker jeg selvfølgelig at lære meget og få en masse erfaring, ved at benytte det man lærer i højere grad end det er muligt på studiet. Det er også vigtigt for mig hvordan teams og projekter forløber sig i "den virkelig verden" i modsætning til f.eks. studieprojekter.

Hvad har rocket din digitale båd mest på det seneste?
Blockchain teknologi pga. de sikkerhedsaspekter det introducerer og den utraditionelle centraliserede model den er bygget på. Machine learning og AI pga. dets potentiale og den etiske og moralske usikkerhed, f.eks. i forbindelse med militær.

Dine tre favorit (digitale) tools du vil dele & hvorfor?
1Password
Password managers er et meget vigtigt værktøj nu om dage hvor man har vildt mange konti (og derfor passwords) i forskellige sammenhænge. Det er ikke særlig realistisk at kunne huske >>20 forskellige stærke passwords, og hvis de er ens er sikkerheden væk. Password managers løser dette problem da det er meget nemt at huske ét password der er meget urealistisk at knække.

Spotify
Gør det vildt praktisk at høre musik i mange sammenhænge.

Google Maps
Google Maps Essentielt når ens stedsans ikke er fantastisk.

Du kan fange Jeppe på jts@ditmer.dk

Jesper Mikkelsen Post

Datamatiker studerende, 5. semester

Hvem er Jesper?
Jeg hedder Jesper og er 22 år. Jeg har i de sidste 10 år vidst at det var programmør, jeg ville arbejde mig hen imod. Jeg har altid taget imod nye emner og områder med åbne arme, det er den bedste måde at finde ud af, hvad man vil og ikke vil. Jeg har deltaget i en Lego Mindstorm turnering og har bl.a. lavet mindre spil, en klap-aktiveret øl-kastende robot, render-farms og en internet søgemaskine.

Hvilken retning bevæger du dig fagligt?
Jeg har over en længere periode rykket mig fra at mine projekter kun var ”gode nok” når der kom en masser af hård logik med, til i dag at være på vej i en retning, hvor jeg lige så stille sætter mere pris på funktionelle krav og andet end bare konsol-applikationer at kigge på.

Hvad vil du gerne have ud af praktikken ved Ditmer?
Som man siger: man lærer først at køre bil efter man har fået kørekortet. Jeg har store forhåbninger om at flytte min forståelse og indsigt om tingene ud i det virkelige verden. Det at man faktisk kan skabe noget værdi for andre, imens jeg sidder og lærer en masse, er kun en stor bonus.

Hvad har rocket din digitale båd mest på det seneste?
En nylig åbenbaring/opdagelse af NoSQL. Kort fortalt var jeg blevet indoktrineret til at SQL var genialt til alle formål og skalerede rigtigt godt. Et projekt med at lave en søgemaskine ”ala Google” skulle dog vise at der er en tid og situation for alting – lagring og søgning af tekst er, hvor NoSQL virkeligt rykker!

Dine tre (digitale) favorittools du vil dele & hvorfor?
Entity
Forestil dig at din bankrådgiver siger: ”Hvad siger du til at gå fra 5% i rente til 4,99%, til gengæld bruges de penge på at banken bliver langt mere robust og når nogen skal overtage mit arbejde skal de ikke bruges jeres første 10 møder på at sætte sig ind i de ting, jeg har lavet?”. Det er hvad Entity Framework både lover og gør indenfor database verdenen.

xUnit
Lige som man indser at sikre sin kode-kvalitet med test, er en temmelig god idé, så kommer frameworks som xUnit og letter byrden med at få lavet tests, samt at gøre disse tests langt mere overskuelige.

Mocking
Mocking åbner op for nye måder at køre sine tests på: Nemmere adgang til test data, 100% sikkerhed på data og fuldt fokus på at testene faktisk tester programmet. What’s not to like?

Du kan fange Jesper på jmp@ditmer.dk

Nysgerrig på hvordan det er at arbejde ved Ditmer?
Her kan du læse lidt om jobprocessen og hvad Ditmer egentlig er for en størrelse :)

Vil du læse mere?

Selvom vi har rygende travlt, skal I nu ikke snydes for lige at høre lidt m
Vi leder altid efter dygtige folk. Er du interesseret, så tag fat i Toke :)
Toke Lund Pedersen
Projektchef