Menu Created with Sketch.
Close Created with Sketch.
03. april 2018

Unge talenter skærper implementeringsevnen i Ditmer

Fire nyuddannede akademikere har de seneste tre måneder hjulpet Ditmer med at skærpe den organisatoriske implementering af virksomhedens digitaliseringsplatform DitmerFlex.

Hvordan understøtter man, at implementeringen af et it-system i en kommune eller virksomhed sker bedst muligt – og hvad kan gå galt i processen? Det har Ditmer de seneste tre måneder haft fire nyuddannede akademikere til at undersøge som led i udviklingsforløbet Lead The Talent.

De fire er uddannede inden for oplevelsesøkonomi, informationsvidenskab og digital design og har konkret undersøgt implementeringen af Ditmers digitaliseringsplatform DitmerFlex i et udsnit af de 70 danske organisationer, der bruger platformen.

Webversion: To af talenterne, Finian O'Brien og Linda Kastrup.

Succes kræver ejerskab

”En succesfuld implementering handler ikke kun om at få teknikken på plads. Succes handler mindst lige så meget om at få de medarbejdere, der skal bruge systemet, til at tage ejerskab og opnå en organisatorisk implementering af løsningen. Det er noget, vi har arbejdet med i mange år i Ditmer, men de unge talenter har hjulpet os med at blive endnu skarpere på processen omkring den organisatoriske implementering,” siger Kenneth Fiil fra Ditmer.

Som led i forløbet har de fire interviewet en række digitaliseringskonsulenter, som har været med til at implementere DitmerFlex. Med afsæt i bearbejdede data fra interviewene har de designet en systematisk model for implementeringsprocessen og udviklet prototyper til flere nye værktøjer til implementeringer.

Noget af en øjenåbner

I Ditmer har det været en øjenåbner at få et eksternt blik på den måde, som virksomheden griber implementeringer an på i praksis.

”De fire talenter ser i kraft af deres fagligheder nogle andre ting, end vi gør som produktejere. Konkret er vi gennem forløbet blevet endnu mere opmærksomme på, hvor vigtigt det er at få sagsbehandlere i kommunerne til at få gode brugeroplevelser tidligt i processen. Heldigvis er vi også blevet bekræftet i, at kunderne generelt er meget tilfredse med løsningen,” siger produktchef Jonas Bolmgren fra Ditmer.

Planen er at arbejde videre med implementeringsmodellen og prototyperne, så de kan bruges ved kommende implementeringer af både DitmerFlex og andre digitaliseringsløsninger.

Ledelsen skal bakke op

Et af de fire talenter er den 31-årige Linda Kastrup, der er uddannet cand.mag. i oplevelsesøkonomi og tidligere har været tilknyttet et designbureau. For hende er der ingen tvivl om værdien ved at koble en humanistisk faglighed sammen med en teknisk it-verden.

”Jeg tror, at min humanistiske baggrund har været en fordel, fordi den giver et andet perspektiv på processen. For eksempel stod det hurtigt klart i vores interviews, at implementeringen starter til det første salgsmøde, hvor grundstenen til fortællingen om DitmerFlex lægges, og ikke først når der sættes strøm til platformen ude hos kunden. Implementering er i høj grad forandringsledelse, og dén dagsorden skal sættes fra dag 1,” siger Linda Kastrup.

Forløbet giver indsigter

Digital konsulent Martin Krøger fra Børn & Unge i Aarhus Kommune har arbejdet med DitmerFlex i mange år og er en af de personer, der er blevet interviewet af de fire akademikere. Han har haft en positiv oplevelse af forløbet, hvor han har videregivet både positive og negative erfaringer med løsningen.

”De fire talenter har ingen aktier i DitmerFlex og kunne stille nogle spørgsmål, som nok er sværere at stille, hvis man selv har været med til at udvikle platformen. Derfor er der ingen tvivl om, at forløbet har givet nogle indsigter, som kan gøde jorden for bedre processer omkring Ditmers fremtidige implementeringer,” siger Martin Krøger. 

Bag talentforløbet Lead The Talent står virksomheden Günes & Co, der har fået støtte til projektet af blandt andet Aarhus Kommune.

Talenterne

Hos Ditmer havde vi i tre måneder glæden af de fire talenter.

Mangler du et talent i din virksomhed eller på dit team, så se lidt mere om de fire her:

  • Finian O'Brien / Kandidat i Informationsvidenskab (Cand.it) og Master i ESST (European Studies of Science and Tech.) / LinkedIn
  • Lasse Rønn / Master of Arts (MA) – Studieretning Human Centered Informatics, Information Science / LinkedIn
  • Linda Kastrup / Cand.mag. i Oplevelsesøkonomi – BA i Designkultur og økonomi / LinkedIn
  • Rikke Egelund Lind / Kandidat i Digital Design – BA in International Communication and Multimedia / LinkedIn

 

Vil du læse mere om hvordan du kan tage ejerskab over jeres digitale hverdag uden softwareudvikling? Så besøg DitmerFlex

Vil du læse mere?

Både private og offentlige virksomheder arbejder på at skabe sammenhængende

Relaterede downloads

DitmerFlex INTERN

DitmerFlex EKSTERN