Nyhed

Boligforeninger går digitalt

Flere boligforeninger smider papirbunkerne til bestyrelsesmøderne ud og erstatter dem med eDagsorden.

"Det har virkeligt lettet bestyrelsesarbejdet, at vi har skiftet papirbunkerne til møderne ud med iPads og eDagsorden."

Sådan siger Karl-Jørn Petersen, der er formand for boligforeningen AAB Kolding og boligadministrationsselskabet Bovia. Bestyrelserne i begge organisationer er for nylig begyndt at bruge Ditmers digitale mødeløsning eDagsorden (nu First Agenda), der gemmer alle dokumenter i et elektronisk arbejdsrum, som kan tilgås fra iPad eller pc før, under og efter møderne.

"Med den digitale løsning har vi én gang for alle har fået styr på dagsordnerne. Der er ikke længere problemer med, at folk har forskellige versioner, eller at bilagene ikke står i den rigtige rækkefølge. Bestyrelsesmedlemmerne er også glade for, at de slipper for at bruge tid på at skulle printe en masse ud derhjemme til hvert møde," siger Karl-Jørn Petersen.

Stort potentiale i boligsektoren

Med skiftet til eDagsorden følger de to organisationer efter Boligkontoret Danmark, AL2bolig, Frederikshavn Boligforening, Fællesbo, Boligforeningen VIBO og Himmerland Boligforening, der også er gået over til papirløse bestyrelsesmøder. Ifølge Anders Juul fra Ditmers eDagsorden-team er potentialet stort i både den almene og private boligsektor.

"Boligforeninger afholder typisk mange bestyrelsesmøder, hvor deltagerne får tilsendt dagsorden og bilag som PDF-dokumenter. Her giver det mening for mange at skifte til en løsning, som gør det hurtigt og let at distribuere materialerne ud til deltagerne, og som samler de mange dokumenter fra møderne i et sikkert, overskueligt arkiv," siger Anders Juul.

Nemmere i Boligkontoret Danmark 

I Boligkontoret Danmark, der med ca. 30.000 udlejningsboliger er et af landets største boligadministrationsselskaber, har bestyrelsen også taget godt mod eDagsorden. Direktøren erkender dog, at bestyrelsesmedlemmerne lige skulle vænne sig til den digitale løsning.

"Enkelte var skeptiske i starten, og al begyndelse er svær, men nu bliver den brugt af alle i bestyrelsen. Fordelen er, at det gør arbejdet meget nemmere for det enkelte bestyrelsesmedlem," siger adm. direktør Michael Demsitz. 

Udover boligsektoren bruges eDagsorden også af godt 60 kommuner, alle fem regioner og en række organisationer og private virksomheder.