Ressourcer

Sådan kommer I i gang med jeres eget design system

Har I brug for at kickstarte udviklingen af jeres design system? Med denne guide har vi samlet vores erfaringer i arbejdet med design systemer, og skabt tjekliste og en workshop-øvelse så I nemt kan komme i gang. Således kan I komme et skridt tættere på en effektiv og skalerbar produktudvikling, der i sidste ende skal give en sammenhængende brugeroplevelse på tværs af jeres digitale løsninger.

Møder I udfordringer med at komme i gang?

For at komme i gang med at lave et design system og planlægge en proces for det, kræver det et overblik over de byggeklodser, som design systemet skal bestå af. Ligeså snart man dykker ned i det, kan det dog hurtigt blive uoverskueligt. Omfanget af et design system er stort, og der er forskellige meninger omkring, hvad det bør indeholde. Der kan være specifikke behov til komponenter, især hvis I allerede har nogle digitale løsninger, men kan også være nye ideer.

Forskellige perspektiver på design systemet er afgørende for at lykkes med det. Det er derfor vigtigt, at udviklingen af designsystemet bliver en kollaborativ opgave, helt fra påbegyndelsen af det. Guiden her inkluderer derfor et workshop-format skabt til at samle input fra flere deltagere, så I sammen kan blive skarpere på, hvilke elementer design systemet skal indeholde. Vi har baseret det på vores bedste erfaringer med vores eget designsystem, og design systemer vi har udviklet i samarbejde kunder som VIA University College og Garuda.

Guiden indeholder

  • En tjekliste med de forskellige enheder, som et design system kan bestå af
  • En workshop-øvelse bestående af 6 trin, samt guide til forberedelsen af workshoppen

Dette opnår I med vores guide og tjekliste

Når I har gennemført workshoppen, har I påbegyndt arbejdet med jeres design system. Dette giver forskellige fordele, der bringer jer tættere på en realisering af design systemet:

  • I opnår et fælles billede af omfanget, og hvad der skal udvikles
  • I får bedre mulighed for at involvere resten af organisationen og evt. samarbejdspartnere
  • Med kendskab til omfanget kan I lægge en plan for udviklingen af første version

Efter at have fået overblik over jeres design system, vil I være klar til at påbegynde arbejdet for alvor. Der skal herefter samles det rette team, skitseres en proces, defineres et setup med bl.a. designværktøjer, teknologier og frameworks, og resten af organisationen skal involveres i arbejdet. Først når hele organisationen anvender design systemet til at forme jeres digitale tilstedeværelse, opnår I nemlig værdien med det – en ensartet brugeroplevelse og en effektiv produktudvikling.

Kom i gang og kickstart processen med jeres design system

Kom i gang og kickstart processen med jeres design system